Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen

Wat is duurzaamheid? Bij Ebbers Kozijnen proberen we daar met een zo breed mogelijke blik naar te kijken. Als zesde generatie in ons familiebedrijf zitten we in ieder geval in de positie om iets te kunnen zeggen over duurzaam ondernemen

Een ruggengraat voor duurzaamheid

Als je duurzaam onderneemt kun je niet alleen naar ‘losse elementen’ kijken. Afzonderlijke investeringen in klimaat en milieu hebben een ruggengraat nodig om People, Planet en Profit met elkaar te kunnen verenigen. Zo’n ruggengraat is bijvoorbeeld ons Lean productieproces. Beter voor onze eigen mensen én voor onze afnemers (People). Daarnaast leggen we geen onnodige voorraden aan en zorgt het voor minder verspilling van materiaal en energie gedurende ons productieproces (Planet). Natuurlijk draagt deze werkwijze ook bij aan de continuïteit van ons familiebedrijf (Profit). 

FSC® en PEFC voor ons hout

Juist wij als liefhebbers van hout zien het absolute belang in van duurzaam beheerde bossen. Al het hout dat wij inkopen is FSC® gecertificeerd. FSC is een afkorting voor Forest Stewardship Council. Daarnaast verwerken we PEFC gecertificeerd hout en dat staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification. De verschillen tussen beide instanties zijn niet zo groot. Beiden streven ze naar 100% duurzaam beheerde bossen wereldwijd. Gezamenlijk hebben ze nu ongeveer 10% van het bos op de wereld gecertificeerd. 

Een stimulans

Voor Ebbers Kozijnen is het vanzelfsprekend om alleen houten kozijnen en gevelelementen te maken met dit gecertificeerde hout. We hopen zo de boseigenaren aan het begin van onze keten, te stimuleren om bossen duurzaam te beheren. Meer vraag vanuit de markt naar gecertificeerd hout leidt tot meer boseigenaren die zullen overgaan tot duurzaam bosbeheer. 

De bijdrage van het product zelf

In de enorme uitdaging om zowel de toekomstige als de huidige woningvoorraad energiezuinig of energieneutraal te maken, speelt het kozijn een essentiële rol. Ebbers Kozijnen werkt constant aan verbeteringen van het product en het proces. Ook onze verregaande afmontage zorgt voor een perfecte bouwkundige aansluiting. Deze factoren resulteren in zeer hoge isolatiewaardes van onze kozijnen.

Onze duurzame producties

Onze manier van duurzaam ondernemen heeft geleid tot een solide, toekomstbestendig bedrijf. In die omgeving komen de beste producten tot stand. Bekijk ons aanbod van buitenkozijnen, binnenkozijnen en hefschuifpuien.

Onze producten

Wilt u meer weten?

Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.